Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen www.icisleri.gov.tr web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

  • e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Şanlıurfa

Valilikler

T.C. SİVEREK KAYMAKAMLIĞI
T.C. SİVEREK KAYMAKAMLIĞI
T.C. SİVEREK KAYMAKAMLIĞI
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Birimleri İlçe Protokol Listesi Tarihçe Görev Yapmış Kaymakamlar Kurumsal Kimlik
  • SİVEREK
    İlçemizden Kareler Siverek Kalesi Fotoğrafları Paşa Konağı Fotoğrafları Eski Siverek Resimleri Siverek Cadde ve Sokakları
  • MAHALLİ İDARELER
    Mahalle Muhtarları Siverek Belediyesi
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular Basın Açıklamaları İhale İlanları
  • İLETİŞİM
°C
20
Mart2023
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Bilgi İşlem Şefliği
      • İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliği
      • İlçe Hukuk İşleri Şefliği
      • İdare ve Denetim Şefliği
      • Enerji Yönetim Birimi
    • İlçe Protokol Listesi
    • Tarihçe
    • Görev Yapmış Kaymakamlar
    • Kurumsal Kimlik
      • Kaymakamlık Görselleri
      • Kaymakamlık Logosu
  • SİVEREK
    • İlçemizden Kareler
    • Siverek Kalesi Fotoğrafları
    • Paşa Konağı Fotoğrafları
    • Eski Siverek Resimleri
    • Siverek Cadde ve Sokakları
  • MAHALLİ İDARELER
    • Mahalle Muhtarları
    • Siverek Belediyesi
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • İlçe Emniyet Müdürlüğü
      • İlçe Jandarma Komutanlığı
      • İlçe Sağlık Müdürlüğü
      • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
      • İlçe Malmüdürlüğü
      • İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü
      • İlçe Nüfus Müdürlüğü
      • İlçe Vergi Dairesi Müdürlüğü
      • İlçe Tapu Müdürlüğü
      • İlçe Müftülüğü
      • İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü
      • İlçe Halk Kütüphanesi
      • İlçe Devlet Hastanesi
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
      • İlçe Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürlüğü
      • İlçe Posta Müdürlüğü
      • İlçe Karayolları 96. Şube Şefliği
      • İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü
      • İlçe Ağız ve Diş Hastanesi
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • Basın Açıklamaları
    • İhale İlanları
  • İLETİŞİM

Siverek Yemekleri

Siverek’e özgü yemekleri beş grupta değerlendirebiliriz.

1-Evde yapılan karma yemekler
2-Hububat yemekleri
3-Fırın yemekleri
4-Tatlılar
5-Yabani ot yemekleri
Bu yemek gruplarını oluşturan çeşitleri ise şöyle sıralayabiliriz.
 
 
 
1- Evde yapılan karma yemekler:
a- İçli köfte (Etli ve susamlı.)
b- Etli tepik (sulu)
c- Etli sıkma (Ekşili)
e- Patlıcan ekşisi (Meftune)
f- Sögülme (Etli,Yumurtalı ve sade)
g- Beli bağlı (Kazan kebabı)
h- Sirav (Sarmısaklı yumurta-sulu)
i- Kıllorik ekşisi
l- Herse yemeği
m- Koruk ekşisi yemeği
n- Elma ekşisi
 
 
 
2- Hububat yenekleri :
 
a- Melhuta (Mercimekli)
 
b- Danuk (nohutlu-Danok)
 
c- Keşkek (Etli,sade)
 
d- Yoğurt çorbası (Taze veya kurutulmuş)
 
e- Yumurtalı ve Mercimekli çiğ köfte
 
f- Mercimek ekmeği
 
g- Pıt pıt
 
3- Fırın yemekleri:
 
a- Siverek tavası (Kıymalı, parça etli ve sade domatesli.)
 
b- Patlıcanlı kebap (Ara kıymalı)
 
c- Peynirli ekmek (Şekerli)
 
e- Tepside türlü (Kıymalı)
 
f- Paşa kebabı (Tepside sade domatesli tava)
   
4- Tatlılar
  
 
a- Şolık (Pekmezli ve yağlı)
 
b- Katlama (Peynirli, pekmezli, yağlı.)
 
c- Cemile (Yumurtalı, Pekmezli.)
 
d- Kayğana (Pekmezli)
e- Zıngıl tatlısı
 
g- Pekmezli Susam helvası
 
h- Taze Peynir Helvası
 
 
 
5- Yabani ot yemekleri :
 
a- Yarpuz Ekşisi
 
b- Kenger yemeği (Eşkisi, Tavası, kızartması, pilavı, cacığı ve kellesı.)
 
c- Ağbandır yemekleri. (Haşlanması, Kızartması ve yoğurtlusu.)
 
d- Pırpırım (Cacığı)
 
e- Yumurtalı Dut yemeği (Kurutulmuş duttan)
 

Her gruptan bir yemeğin tarifi

Bademli Pilav Malzeme ve Hazırlanışı
 
Et ve yarım çay bardağı sıvı yağ karıştırılıp etin suyu çekene kadar kısık ateşte 1,5-2 saat pişirilir. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve tere yağı eklenip bir süre güzelce kavrulur. “Karacadağ” pirinci yıkanıp, tereyağında rengi matlaşıncaya kadar pişirilir. Pilav kıvamını aldıktan sonra demlenmeye bırakılır. Diğer taraftan bademler haşlanarak kabukları soyulur. Yağ eklenerek pembeleşene kadar kızartılır. Ayrı bir kapta yağsız kıyma ve baharatlar eklenip kavrulur. Demlenen pilav kıyma ve bademle harmanlanır. Bakır saçta kavurma içe, pilav dış kısma gelecek şekilde yerleştirilir. Kıyma ve bademle süslenip ayranla birlikte ikram edilir.
 
 
Malzemeler:
 
Yağsız kuzu eti, Karacadağ pirinci, tuz, tereyağı, karabiber, kırmızı biber, yoğurt, sıvı yağ, yağsız kıyma, badem.
 
 
Kıllorik Ekşisi
 
Genelde kışın yapılan bir yemek olup, hububat ve yazın kış için kurutulmuş sebzelerden yapılır.
 
4 kişilik malzeme:
 
2 su bardağı dögme, bir su bardağı Lobık (böğrülce), iki su bardağı sındırık (öğütülmüş bulgurun incesi), yeteri miktar da küp şeker büyüklüğünde kurutulmuş patlıcan, summak, sade yağ, pul biber, biber ve domates salçası.
 
Yapılışı; İki saat önce sındırık su ile yoğrularak bir kabın içinde yumuşamaya bırakılır. Daha sonra kuru patlıcanlar suda haşlatılıp süzülür. Yumuşayan sındırık hamuru büyük bir fındık büyüklüğünde iki elin ayasında yuvarlayarak birbirine yapışmayacak şekilde bırakılır. Ayrı bir kapta ise Lobık ve döğme haşlanarak hazırlanır. En son summak bir kapta suya koyularak bekletilir. Tüm bunlar bittikten sonra, bir tencereye hepsi boşaltılarak iki veya üç kaynar gelir ve başka bir tavada sade yağ, pul biber, biber ve domates salçası ve yeteri kadar tuz katılarak kızartılır. Kaynamış yemeğin üzerine dökülür. Bir kaynama daha getirilerek ateşten indirilir ve servis yapılır.
 
Taze Peynir Helvası
 
Taze peynir helvası, taze peynirin olduğu mevsimde yapılır.
 
4 kişilik helva için Malzeme;
 
Yarım kilo tam yağlı taze peynir, yarım çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı un, unun hafifçe kavrulması için yeteri kadar sade yağ, yeteri kadar ceviz veya fıstık. Bir tavada sade yağ eritilerek içine konulan un hafif kavrulur ve tavaya taze peynir ilave edilerek unla beraber karıştırılarak eritilir. Peynir tam eridikten sonra katılaşan helvaya şeker katılarak hafif ateşte biraz daha karıştırılarak tam kıvamına gelince ateşten indirilerek biraz bekletilerek servis yapılır.
 
 
Etli Sıkma (Ekşili)
 
Ekşili etli sıkma, isminden de anlaşıldığı gibi, hem etli, hem sulu bir yemektir.
 
4 kişilik malzeme;
 
Yarım kilo yağsız kırmızı çiğ köftelik et, bir çay bardağı koruk suyu veya koruk kurusu o da yoksa, limon tuzu, pul biber, biber ve domates salçası, tuz, sade yağ ve bazen de isteğe göre az miktarda pirinç.
 
Yapılışı: Et, Önce tokmakla et taşında dövülerek çiğ köftelik kıvamına getirilirken içindeki sinirleri alınır. Bir tencereye yağ,domates, biber salçası ve pul biber konularak kızartılır ve yeteri kadar (takriben 2 litre) su ilave edilerek kaynatılmaya bırakılırken, ıslatılmış iki elin ayasıyla et iri fındık büyüklüğünde yuvarlatıp bir tepsiye konulur. Daha sonra etler yavaşça kaynayan suya konularak kaynamaya bırakılır. Etler tam piştikten sonra servise hazır olur. isteğe bağlı olarak baharat da eklenebilir.
 

Kaynak:Tarihi Ve Kültürüyle Siverek 
Basıldığı Yer : Tisamat Matbaası Ankara 2003

https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Muhtar Bilgi Sistemi
  • Resmi Gazete
  • Kamu Denetçilik Kurumu
  • Terörden Arananlar
  • e-Mevzuat
  • Kolluk Gözetim Komisyonu
  • Hasar Tespit
Türkiye Cumhuriyeti Siverek Kaymakamlığı Camikebir Mah. Atatürk Blv. No:101 Siverek-Şanlıurfa
Telefon: +90 414 552 1004
 
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız